Aktuellt

Återuppbyggnad av Mahji Gaun byn i Nepal

En förödande jordbävning inträffade i Nepal den 25 april 2015. Collage Arkitekter / TM samt Mats Lövgren stöttade vardera med mer än 1000 dollar till Rotary och vi får nu se hur byn Maji Gaun blivit återuppbyggd. Vi vill för detta rikta ett tack till Rotary! Projektet Maji Gaun har även under uppbyggnaden stöttat med medicin, mat, utbildning och inkomstgenererande aktiviteter för byn.


En förödande jordbävning inträffade i Nepal den 25 april 2015. Jordbävningen mättes upp till storleksordningen 7,6 Richter-skala med flera efterskalv. Mellan 25 April och 25 Augusti inträffade totalt 380 efterskalv. 

Rotary bestämde sig för att hjälpa till i området och fastställde ett program som siktade mot att bygga upp fler än 1000 permanenta hus och samtidigt stötta skolor i de mest drabbade området med förnödenheter, såsom vatten, toaletter, möbler, osv.

Maji Gaun Projektet av initierades för att återuppbygga Maji Gaun byn, som ligger ungefär 70 km nordöst om Katmandu. Alla byns 46 hus totalförstördes av jordbävningen. 

Maji Gaun Projektet hade som mål att återuppbygga byns 46 hus och jordbävningssäkra dessa hus för framtiden. Utöver husen var målet att öka levnadsstandarden i byn genom att ordna system för att få rent vatten och ordentliga avlopp. Projektet skulle även bli vägledande för hur liknande områden kunde återuppbyggas.

Collage Arkitekter / TM samt Mats Lövgren stöttade vardera med mer än 1000 dollar till Rotary och vi får nu se hur byn blivit återuppbyggt. Vi vill för detta rikta ett tack till Rotary! Projektet har även under uppbyggnaden stöttat med medicin, mat, utbildning och inkomstgenererande aktiviteter för byn.

Läs mer
 
 

Det har hänt en del hos oss ..

Här under senvåren har det hänt en del hos oss; Tre av våra fina medarbetare har valt att gå vidare mot nya uppdrag och slutar hos oss sista augusti. Trist! Men vi önskar dom all lycka på sitt nya <3 Vi blir dock med med nya ansikten!

Jonas Karlsson, byggingenjör, kommer närmast från Tyrens där han jobbat
som konstruktör. Har ni haft koll på nyheterna vet ni redan att han jobbat
hos oss sen i Maj. Tipp topp tycker vi.


Johanna Boström, arkitekt, börjar hos oss i mitten av augusti. Hon kommer
närmast från VAB. Välkommen hit!


Elvira Andersson civilingenjörsstuderande från Luleå universitet gör sin
”sistaårspraktik” hos oss från augusti fram till årsskiftet. Och vi har dessutom
redan haft nöjet att ha henne här en vecka innan semestern. Jajjemen.

Läs mer
 
 

Ny kollega!

Från och med 1:a maj hänger Jonas Karlsson hos oss! Han kommer initialt pyssla med A-projektering. Hipp Hipp Hurra!

 
 

Vi har blivit med exjobbare

I hela 10v kommer vi få njuta av Albin Hellgren sällskap. Flitets lampa lyser.

 
 

Daniel är tillbaka!

Daniel praktiserade hos oss för ett tag sedan och har nu avsluta sin utbildning på KTH/Slovenska Technicka Univerzita, och dessutom hunnit jobba en del däremellan. Vi är väldigt glada att han ville komma tillbaka till oss! Hurra! Välkommen.

 
 

Här går vi och tuppar upp oss!

För vi blev årets företag 2016 på Alvargalan!

Vi är så klart fantastiskt stolta över det här priset, det innebär att vi gjort mycket gott och många bra projekt under 2016.

När det gäller The Great Northern, som var omnämnt i nomineringen, är vi så oerhört glada att få vara delaktiga i ett projekt som på så många sätt bidrar till utveckling och framtidshopp i Skellefteå - vår hemstad!
Vi måste få tacka Polaris fastighets AB och i synnerhet Per-Martin som burit projektledarjobbet med bravur, utan honom hade projektet stannat!
Tack alla delaktiga på bygget som bidragit med hantverksskicklighet och idéer, tack alla leverantörer som hängt med på dialogen, tack ALLA inblandade!

Sedan vill vi såklart tacka alla andra beställare som varit med oss under året, för att ni tror på oss och fortsätter ge oss uppdrag.
Hatten av!

Läs mer
 
 

Nu finns vi på riktigt ..

På Facebook och Instagram! @collagearkitekter

 
 

Fyller ut och fyller på ..

Uppdaterar våra projekt, sånt där som oftast inte hinns med direkt och som samlas på hög ... Ja, ni vet. Men nu ska vi börja fylla på med våra nya grejer! Håll till godo!

 
 

Oj oj oj..

På Collage har det hänt mycket på sistone! Så mycket att vi inte hunnit med att uppdatera er på resan... Men bättre sent än aldrig brukar det väl kallas? Här kommer en efterlängtad snabbuppdatering;

1. Vi har blivit en del av TM.konsult Teknik & Arkitektur (www.tm.nu) Vi ser alla detta som en möjlighet till god utveckling personligt, för Collage Arkitekter och för TM. Collage kommer att behålla sitt namn tills vidare och bli ett dotterbolag till TM-Konsult, fyra av delägarna kommer att behålla 16% av sina aktier i Collage och är alltså fortfarande delägare. Superspännande!
2. Pehr har gått vidare mot nya utmaningar, tråkigt såklart - men tackochlov lär vi ses på stan!
3. Vi har blivit med ny Pär! Pär Kågström har joinat vårt team på Collage, kul tycker vi! Välkommen.

Läs mer
 
 

Vårt senaste tillskott

heter Daniel. Han studerar just nu på KTH och har dessutom en 4årig kandidat från Slovenska Technicka Univerzita. Han kommer praktisera hos oss i ett halvår. Välkommen!

 
 

Ny Arkitekt på kontoret

Hurra! Nu är Isabell tillbaka! Hon har precis avslutat sin arkitektutbildning på KTH.

 
 

Är du en driven A-projektör?

Är du en driven A-projektör med goda kunskaper i AutoCad/Revit? Då är du den vi söker till vårt kontor i Skellefteå.

På Collage arkitekter är vi i dag tio arkitekter och byggingenjörer som brinner för att skapa god och hållbar arkitektur. Vi är ett sammansvetsat gäng som tror att höga ambitioner, erfarenhet, passion och nyfikenhet är vägen till framgång. 2014 blev vi utsedda till årets småföretag i Skellefteå på Alvar-galan.

Vår inriktning är offentliga byggnader som skolor, sjukhus, kontor och shoppingcentrum. Erfarenheter från den typen av projekt är därför meriterande. Vi värdesätter också social kompetens eftersom du kommer att jobba mycket i team och ha en hel del kundkontakter.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Pehr Lundström, 0910-75 00 33.

Välkommen med din ansökan, som vi vill ha senast 1 december.

Läs mer
 
 

Vårt senaste tillskott på kontoret

heter Isabell. Hon är arkitektstudent från KTH och kommer praktisera hos oss i ett halvår. Välkommen!

 
 

Vi vann!

Vi blev nominerade till Alvargalan 2014 som årets småföretag - och vi vann! Superkul tycker vi!

 
 

på ritbordet

Omstrukturering av Skellefteås gymnasieskolor med både Anderstorpskolan och Kaplanskolan på bordet. Ett kul och spännande projekt som kommer att engagera alla våra hjältar på kontoret. Vi gör annat roligt också! som t ex fina-fina radhus, ombyggnad av kontor i Boliden, fortsatt ombyggnad på Skellefteå Airport och en förskola på Alhem. Mer om allt detta inom kort!

 
 

webbsidan

Nu är äntligen webbsidan uppdaterad! Under projekt hittar ni nu en del av de projekt vi arbetat/arbetar med.

 
 

Ny Arkitekt

Vi hälsar Shirly Holmberg välkommen till oss, hon har precis avslutat sin arkitektutbildning på KTH.

 
 

Ny medarbetare

Vi hälsar Lina Persson välkommen till oss, hon kommer under sommaren och hösten att i huvudsak arbeta med sitt examensarbete för att få sin examen som civilingenjör.

 
 

Kommunavtal

Collage Arkitekter har tecknat avtal med Skellefteå kommun gällande Arkitekt/bygg/Projektledning samt även besiktning, kontrollansvar och BAS-P uppdrag

 
 

Invigning

Tack alla ni som besökte oss på vår invigning, ni gjorde det till en väldigt trevlig eftermiddag för oss.

 
 

På ritbordet just nu

Lågenergiförskola i Skelleftehamn, ombyggnad på Skellefteå Airport, gruppboende i Bergsbyn, Ascoms nya kontor på Campus Skellefteå och omdisposition av lokaler till bostäder både i Skellefteå och Stockholm.

 
 

Nu är vi 8

Vi hälsar Björn Israelsson välkommen till oss.

 
 

Nya lokaler från 1 augusti

Den 1 augusti flyttar vi in i nya, fräscha lokaler – högst upp i Norranhuset. Kom gärna in och hälsa på!