Under BIOBASE-konferensen som hölls i Piteå 10-12 juni tilldelades Collage Arkitekter Spiranpriset för vårt arbete med att skapa The Great Northern i Skellefteå.

Så här löd motiveringen:

”Användning av trä i konstruktion, på fasader och interiört gör en byggnad hållbar i ett långsiktigt perspektiv. Trä som material ger oändliga möjligheter, det är ärligt, formbart och ger ett vänligt intryck.

Vinnaren har designat och skapat en estetiskt attraktiv och välfungerande byggnad genom att använda trä som betydelsefullt material både exteriört och interiört.

Återanvändning av kulturhistoriskt värdefulla byggnader är kompletterat med ett nytt väldesignat och elegant stycke arkitektur genom att, på ett mycket estetiskt vis, ta upp former från de äldre husen och använda trä i en synlig konstruktion. Trä har också använts på interiöra ytskikt och platsbyggda möbler på ett elegant sätt. De gamla husen är renoverade i en behagfull stil med hänsyn till befintlig arkitektur och interiör.”

Vi är väldigt glada att de uppmärksammat vårt projekt. The Great Northern var ett unikt projekt på många sätt. Vi arbetade nära beställare och hantverkare och fick lösa många saker på plats. Det möjliggjorde att vi kunde bevara och lyfta fram byggnadernas tidstypiska detaljer. Byggnaderna har inrymt många olika verksamheter under åren och de flesta skelleftebor har en relation till dem. Därför känns det extra roligt att vi fått vara med och ge dem ett nytt liv för framtida generationer!

Arkiv